Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražitelji pronašli čip GPS uređaja

Napokon korak naprijed u potrazi za blizankama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija na jugu zemlje pronašla je čip GPS uređaja iz automobila koji je vozio otac nestalih 6-godišnjih švicarskih blizanki.

Policija je čip pronašla nakon tjedana pretrage tračnica pruge blizu mjesta gdje je Matthias Schepp, otac blizanki, počinio samoubojstvo, prenosi Associated Press. Čitavi timovi istražitelja i dobrovoljaca prevrtali su doslovce svaki kamenčić u pretrazi tračnica pored stanice Cerignola u gradu Pugliji, u nadi da će čip otkriti rutu kojom je Schepp putovao sa svojim kćerima Alessijom i Livijom.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

>> VIDEO: 'Želimo da ljudi nastave tražiti švicarske blizanke'

Podsjetimo, Schepp je samoubojstvo počinio 3. veljače, a se njegovim kćerima još od otmice u Švicarskoj, gubi svaki trag. Policija je dijelove GPS uređaja našla neposredno nakon pronalaska Sceppovog tijela, no u njemu nije bio čip. Istražitelji tvrde kako ne postoje indicije da su djevojčice stigle u Italiju s ocem.

'Treba vidjeti da li još uvijek radi'

Alfredo Fabbrocini, voditelj talijanskog istražiteljskog tima, nije sa sigurnošću mogao potvrditi hoće li čip pomoći u potrazi za nestalim djevojčicama. 'Prvo moramo vidjeti da li još uvijek radi', zaključio je. 'Nakon toga tek treba vidjeti da li je Schepp uopće imao GPS uređaj uključen dok je putovao', dodao je. Čip će biti poslan u SAD, u tvornicu u kojoj je izrađen na analizu.

Majka blizanki, Irina Lucidi, već je nekoliko pota apelirala istražiteljima da ne prestaju potragu za njezinim kćerima, jer smatra da ih otac nije ubio, kako je napisao u pismu, koje je stiglo majci par dana nakon samoubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene