Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na području Kašmira

Napetosti između dviju nuklearnih sila: Indija iznenada napala terorističke kampove u Pakistanu

Indijski Mirage-2000 (Foto: Arhiva/AFP)
Indijski Mirage-2000 (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
U najnovijem incidentu između Indije i Pakistana na području kontrolne linije u Kašmiru, Indija tvrdi da je u zračnom udaru uništila terorističke kampove, dok Pakistan pak tvrdi da su bombe bacili na nenaseljeno područje i pobjegli pred pakistanskim avionima koji su se brzo digli u zrak.

Indijski ministar Gajendra Singh Shekhawat pohvalio se na Twitteru kako su indijske zračne snage u zračnom udaru na terorističke kampove džihadista na području Kašmira koji je pod pakistanskom kontrolom. Indijsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je napad koji se dogodio u utorak ujutro posljedica pakistanske nemoći u poduzimanju mjera za uništavanje terorističke infrastrukture.

Pročitajte i ovo Red za glasanje u Indiji Užarena atmosfera Počela druga faza glasanja na najvećim svjetskim izborima Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 1 Pakistan i Indija Počinje li rat nuklearnih sila: 9 hrvatskih vojnika na području zahvaćenom sukobima, MORH tvrdi - na sigurnom su

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova nadalje navodi kako je preventivni zračni udar bio nužan jer su prikupljeni podaci da se sprema samoubilački napad džihadista s navedenog područja na teritoriju Indije, prenosi Suptnik.

Iz Pakista dolazi posve drugačija priča. General pakistanskih oružanih snaga Asif Ghafoor poručio je, također preko Twittera, kako su indijski zrakoplovi prekršili kontrolnu liniju, ali da su svoj ubojiti teret u žurbi bacili na otvoreno i nenaseljeno područje nakon što su se pakistanski zrakoplovi brzo vinuli u zrak. Ghafoor tvrdi da žrtava u tom zračnom udaru nije bilo te da se napad dogodio sjeveroistočno od grada Balakota.

Ghafoor je dodao da su pakistanske snage spremne odgovoriti na bilo kakvu zlu namjeru Indije.

Tenzije između Indije i Pakistana u posljednje vrijeme sve više rastu, a posebice nakon stravičnog terorističkog napada u kojem je u detonaciji automobila bombe na autocesti pored konvoja ubijeno 45 osoba.

Indija optužuje Pakistan za pružanje utočišta teroristima, dok Pakistan te optužbe odbacuje.

Razmirice oko područja Kašmira između Indije, Pakistana i Kine traju još od 1947. godine.

Treba podsjetiti i na činjenicu da su i Indija i Pakistan nuklearne sile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene