Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Predsjednici komentiraju

'Napetosti bi mogle izmaknuti kontroli, a to nije u ničijem interesu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski predsjednik Hu Jintao u telefonskom je razgovoru s američkim predsjednikom Barackom Obamom, komentirao stanje u Koreji, te je izrazio zabrinutost.

'Napetosti bi, posebno u sadašnjoj situaciji, mogle izmaći kontroli...a to ne bi bilo ni u čijem interesu', izjavio je kineski predsjednik Hu Jintao, te dodao kako je 'najvažnije sada mirno postupati'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će sve biti na inauguraciji Koju poruku šalje strana diplomatska elita Josipoviću? Slika nije dostupna Međunarodna zajednica upozorava 'Nećemo više tolerirati srpsku politiku prema Kosovu'

>> Južna Koreja počela s novim vježbama, Sjeverna to doživjela kao 'poticaj na rat'

>> Kina kritike Washingtona ocjenjuje nepravednima

>> Kina poziva na smirenje sukoba između dviju Koreja

Kina je vrlo zabrinuta radi stanja na Korejskom polutotoku, koje bi, kako kaže Hu Jintao, moglo izmaći kontroli, ukoliko obje strane ne budu izrazito oprezne.

Inače, danas će se u Washingtonu sastati ministri vanjskih poslova SAD- a, Japana, te Južne Koreje, te će raspravljati o Sjevernoj Koreji, a poznato je kako je Kina nedavno predložila da se početkom prosinca sastanu šestorica sudionika pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu, dakle obje Koreje, SAD, Japan, Rusija, te Kina, te su usput naglasili 'duboku zabrinutost' međunarodne zajednice zbog napetosti između dviju Koreja.

Južna Koreja počela je danas vojne vježbe, unatoč protivljenju Sjeverne Koreje održavanju vježbi u spornim vodama na zapadnoj obali podijeljenog poluotoka. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene