Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika na Božić

Drama u Sjevernom moru - ruski ratni brod imao je cilj pod morem? "Branit ćemo naše"

Britanski brod prati drugi brod (Screenshot Reuters)
Britanski brod prati drugi brod (Screenshot Reuters)
Britanska mornarica "ispratila" je ruski ratni brod koji se na Božić opasno približio britanskim teritorijalnim vodama u Sjevernom moru.

U Sjevernom moru odvijala se na Božić prava drama. Iz britanske Kraljevske mornarice otkrili su kako su primijetili da im se približava ruski ratni brod "Admiral Gorškov". Britanski ratni brod HMS St Albans ostalo je na moru kako bi nadgledao rusko plovilo.

Pročitajte i ovo Juraj Cintula Obučavali ih Rusi Procurile fotografije koje bacaju novo svjetlo na atentatora na slovačkog premijera: Bio je dio paravojne postrojbe Napad na regiju Harkiv nove borbe Panika u Ukrajini, Zelenski otkazao putovanja: Tisuće ljudi u bijegu, Rusi nadiru kao nikad prije


Rusija za sada nije komentirala incident.

Kraljevska mornarica ranije je upozorila da se Rusi opasno približavaju vodama "od nacionalnog interesa za Veliku Britaniju", zbog postavljanja optičkih kablova ispod mora. Ruske podmorska aktivnosti na Atlantiku već su duže vrijeme usmjerene na komunikacijske kablove pod morem koji povezuju Sjevernu Ameriku, Europu i ostatak svijeta, a preko kojih se prenosi 95 posto ukupnih komunikacija i preko 10 milijardi dolara u transakcijama dnevno.

Britansko ministarstva obrane zatražilo je da se zajedno s NATO snagama "naprave prioriteti" po pitanju zaštite linija komunikacije. Upozoreno je da će momentalno doći do ekonomskog kraha ukoliko dođe do ometanja komunikacija.

"Nećemo oklijevati braniti naše vode i nećemo tolerirati bilo koji oblik agresije", poručio je britanski ministar odbrane Gavin Williamson a prenosi BBC.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene