Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJED U MADRIDU

ZGRABILA GA ZA MEĐUNOŽJE Obnažena aktivistkinja Femena izvela simbolični napad na voštani kip Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina Femen na Twitteru je preuzela odgovornost za prosvjed. Aktivistkinje su bile isprovocirane Trumpovim odnosom prema ženama.

Aktivistkinja feminističke grupe Femen izvela je u Madridu napad na voštani kip novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa tijekom svečanosti njegova predstavljanja u tamošnjem muzeju voštanih figura.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

Ona je preskočila sigurnosnu užad i vičući "Zgrabite patrijarhat za jaja!" uhvatila voštani Trumpov kip za međunožje. Na koncu ju je muzejsko osiguranje uspjelo obuzdai i izvesti, prenosi Reuters.

Skupina Femen na Twitteru je preuzela odgovornost za prosvjed. Aktivistkinje su bile isprovocirane Trumpovim odnosom prema ženama; podsjetimo, na snimci koja je procurila u listopadu lani čuje se Trump kako se hvali da je nekažnjeno hvatao žene za međunožja i grudi

Femen, međunarodna aktivistička skupina potekla Ukrajine, poznata je po korištenju golotinje u prosvjedima za zaštitu prava žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene