Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveli osumnjičene

Napadi u Ankari: Nova akcija protiv krajnje ljevice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska protuteroristička policija privela je u ponedjeljak deset osoba za koje sumnja da pripadaju organizaciji ekstremne ljevice, koja je preuzela odgovornost za dva bombaška napada izvedena prošlog tjedna u središtu Ankare, pišu turska glasila.

Policajci su pretražili sjedišta dvaju radničkih sindikata u središtu turske prijestolnice, za koje vjeruje da su blisko povezani s DHKP-C-om (Revolucionarna stranka/Fronta za oslobođenje naroda), u radničkoj četvrti u Ankari, izvijestila je novinska agencija Anatolija.

Pročitajte i ovo Dijete na električnom romobilu, ilustracija Upozorenje policije Nesreća na sjeveru zemlje: Autom naletio na dijete na električnom automobilu, prevezeno u bolnicu Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Bivši čelnik sindikata lučkih radnika Liman Is među osumnjičenima je koji su zadržani u pritvoru, dodaju televizijske mreže.

Akcija sličnih razmjera provedena je u Ankari još u petak, kada je privedeno desetak osoba.

>> Kurdi demantiraju primirje: Lažu! Vode psihološki rat protiv nas!

Dvije ručne bombe eksplodirale su 19. ožujka ispred ministrarstva pravosuđa, ranivši lakše jednu ženu, a istodobno je raketa pala na sjedište vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), ali nitko nije stradao.

DHKP-C je preuzeo odgovornost za ta dva napada. Taj zabranjeni pokret, koji je Turska stavila na popis terorističkih organizacija, odgovoran je za brojne nasilne akcije od konca 1970-ih.

DHKP-C je preuzeo odgovornost za napad bombaša samoubojice na veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Ankari, u kojemu je 1. veljače poginuo turski policajac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene