Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sada je gotovo'

'Napadi na Islamsku državu samo su parada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demitras je optužio turskog predsjednika da je iskoristio smrt mladih kurdskih aktivista u atentatu 20. srpnja u Surucu, za popravljanje svoje slike u inozemstvu.

Čelnik turske prokurdske stranke Selahatin Demitras rekao je u četvrtak da su turski napadi na skupinu Islamska država (IS) samo "parada" u interesu osobnih ambicija predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

"Nekoliko zračnih napada koje je izvela Turska na ciljeve IS-a su samo parada, i sada je to gotovo", rekao je Demitras.

Osumnjičeni članovi IS-a su uhićeni i većina je puštena, dodao je.

IZVANREDNI SASTANAK U NATO-u Amerika i Turska stvaraju tampon zonu u Siriji

Mladi prokurdski čelnik je postao Erdoganova meta nakon uspjeha Demokratske stranke naroda na parlamentarnim izborima 7. lipnja jer je djelomično onemogućio islamsko-konzervativnoj stranci na vlasti da zadrži apsolutnu većinu u parlamentu, ocjenjuje agencija France presse.

Demitras je također optužio turskog predsjednika da je iskoristio smrt mladih kurdskih aktivista u atentatu 20. srpnja u Surucu, za popravljanje svoje slike u inozemstvu i proglasio rat protiv terorizma.

Erdogan se "preko lijesova mladih bacio na operaciju čiji je cilj popravljanje njegovog imidža", rekao je Demitras. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene