Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu doživotni zatvor

Napadač na Bijelu kuću je vjerovao da je Isus i da ima misiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji je pucao na Bijelu kuću, na sudu je optužen za pokušaj ubojstva Predsjednika SAD-a ili članova osoblja Bijele kuće.

Oscar Ramiro Ortega-Hernandez (21), uhićen je u hotelu u Pennsylvaniji, nakon što ga je zaposlenik hotela prepoznao i pozvao policiju. Ortegu se sumnjiči da je iz jurišne puške AK-47 pucao na Bijelu kuću. Puška s optičkim nišanom i 9 čahura pronađeno je u napuštenom automobilu 500-tinjak metara od Bijele kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Od hitaca koje je ispalio, jedan je pogodio prozor sobe u dijelu Bijele kuće gdje živi obitelj OBama, no zaustavilo ga je neprobojno staklo. Barack i Michelle Obama su za vrijeme napada bili u posjetu Australiji, no iz Bijele kuće nisu komentirali gdje su za to vrijeme bile njihove kćeri Sasha i Malia.

Policija je Ortegu opisala kao potencijalno opasnog pojedinca s mentalnim poremećajem. Ortega je tijekom svog poslijednjeg boravka u rodnom Idahu prijatelju izjavio da vjeruje da će kraj svijeta doći 2012, te da će Obama narediti da se u djecu ugrađuju GPS uređaji za praćenje. '...I onda je rekao, 'To je točno ono što će Antikrist napraviti da označi ljude'', izjavio je Ortegin prijatelj Monte McCall, kako prenosi Daily Mail.

Obitelj Ortegine bivše zaručnice tvrdi da je bio drag mladić, no da je u zadnje vrijeme počeo govoriti čudne stvari, kao na primjer da vjeruje da je Isus i da je na misiji od Boga. Tijekom čitanja optužnice zbog napada na Bijelu kuću, Ortega je navodno mirno sjedio i samo odgovorio 'Da, gospođo', kada ga je sutkinja upitala da li razumije da će mu suditi u Washingtonu. Ako ga osude, Ortegi prijeti doživotna zatvorska kazna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene