Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Egipatska policija tvrdi

Napadač je kanio ući u crkvu opasan eksplozivom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski istražitelji u utorak su izvijestili kako je muškarac, koji je odgovoran za ubojstvo 23 osobe u Aleksandriji, u novogodišnjoj noći namjeravao aktivirati pojas s eksplozivom nakon ulaska u koptsku crkvu u tome gradu.

Na mjestu napada istražitelji su pronašli glavu, a pretpostavljaju da je napadačeva i to im je jedan od glavnih tragova u istrazi. Kirurzi u mjesnoj bolnici pokušavaju rekonstruirati lice da bi identificirali osobu koja je, kako pretpostavljaju, napadač. Na krovu crkve istražitelji su pronašli i dio noge koji, kako pretpostavljaju, pripada napadaču samoubojici. Riječ je, kako su izvijestili, o tridesetogodišnjem muškarcu.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Napad na koptsku crkvu Nakon eksplozije u Aleksandriji na ispitivanju 7 osoba

U izvješću istražitelja stoji kako je napadač kanio ući u crkvu u kojoj je u tijeku bila misa, no policajci razmješteni oko crkve u tome su ga spriječili. Nedugo nakon ponoći, u trenutku kad su iz crkve počeli izlaziti koptski vjernici, napadač je aktivirao pojas s eksplozivom teškim 10 do 15 kg.

Za napad je osumnjičen irački ogranak Al-Kaide, pripadnici kojega su 31. listopada prošle godine podmetnuli eksploziv u sirijsku katoličku katedralu u Bagdadu. Tada je poginulo 46 civila, među kojima i dvojica svećenika, te sedam pripadnika snaga sigurnosti i pet napadača. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene