Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je mogao znati?

Terorist iz Tunisa iznenadio svojom prošlošću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje koje zanima i istražitelje jest kako se i kada jedan naizgled obični 23-godišnjak koji se činio kao mladić vedrog duha uspio u međuvremenu pretvoriti u borca IS-a.

SkyNews je pronašao video koji prikazuje tuniškog napadača Seifeddinea Yacoubija kako pleše 'breakdance', a snimka je navodno nastala prije pet godina. U međuvremenu je objavljena na YouTubeu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strava u Tunisu ISPOVIJEST TURISTA S PLAŽE STRAVE 'Iz mora sam gledao pokolj' Slika nije dostupna Nakon napada IZAŠLE FOTOGRAFIJE Terorist podrugljivo odgovorio: 'Pa, nisam ubio tebe'

Danas je ubijeni Yacoubi poznat po krvavom napadu u kojem je ubio 38 ljudi, među kojima je velik broj turista iz zapadnih zemalja, no prije pet godina činio se kao običan mladić.

U videu navodno nastalom 2010. godine, a koji je pronašao Sky News, vidi se Yacoubija kako u uskim trapericama, sportskoj majici i s kapom na glavi izvodi plesni performans i povremeno stoji na rukama, a sve to uz zvuk techno glazbe u pozadini. Video je tada bio objavljen na stranici koju je nekoliko prijatelja zajedno vodilo, a spojila ih je ljubav prema rap glabzi i breakdancu.

Terorist u Tunisu razgovarao sa svjedocima, izašle fotografije jezivih trenutaka

Nakon što se po društvenim mrežama proširilo da se radi o tuniškom teroristu, video je okupio velik broj komentara. Jedan korisnik je napisao 'Prije je bio umjetnik - zatim je postao demon'. Pitanje koje zanima i istražitelje jest kako se i kada jedan naizgled obični 23-godišnjak koji se činio kao mladić vedrog duha uspio u međuvremenu pretvoriti u borca terorističke organizacije Islamske države.

Štoviše, napadač samo dva dana prije napada nije pokazivao baš nikakve znakove radikalizacije i svjedoci tvrde da je i dva dana prije bio na kavi i u šetnji gradom. Ubojičin ujak Ali al Rezgui rekao je u razgovoru za Telegraph da ni obitelj njegova nećaka nije mogla ništa predvidjeti niti se morala brinuti oko njegovog ponašanja. No, naveli su kako je Yacoubi bio tramatiziran nakon smrti njegova brata koji mu je poginuo 2010. godine.

EVAKUACIJA HRVATA IZ TUNISA Odmah se vraća tek njih 7, ostali ne odustaju od ljetovanja

Za Yacoubija su rekli i da se volio srediti i nositi lijepu odjeću, te sudjelovati u plesnim natjecanjima. Što se tiče islama, nije niti malo odavao znakove radikalizma, a nije imao niti dugu bradu koje je mogao da je htio. Obitelj je zbog svega ovoga u šoku najmanje koliko i ostatak svijeta koji sada čeka odgovore o 'običnom mladiću' koji se pretvorio u hladnokrvnog terorista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene