Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni odvjetnik

Napadač iz Nice je imao pomagače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač iz Nice, Tunižanin Mohamed Lahouaiej Bouhlel, "imao je pomagače" i čini se da je napad isplanirao prije "više mjeseci", rekao je u četvrtak u Parizu državni odvjetnik zadužen za istragu Francois Molins.

U izjavi za novinare glavni državni odvjetnik za slučajeve terorizma rekao je da je postignut "znatan napredak" u istrazi koju vodi "više od 400 istražitelja".

Pročitajte i ovo HDZ-ov kamion - 2 PARLAMENTARNI IZBORI VIDEO Pogledajte HDZ-ov kamion za kampanju: "Jako zgodno" Kamion se zabio u obiteljsku kuću drama u ranu zoru Kamion se sudario s autom pa udario u kuću, ljudi u šoku: "Probudio nas je jak udarac. Čulo se struganje"

Istraga je "omogućila ne samo da se dodatno potvrdi kako je krvavi napad Mohameda Lahouaieja Bouhlela bio planiran, nego i da se utvrdi da je potonji imao pomoć i pomagače u pripremi i planiranju svog zločinačkog čina", rekao je Molins.

Dva francusko-tuniška državljanina, jedan Tunižanin, Albanac i francusko-albanska državljanka u dobi od 21 do 42 godine izvedeni su pred sud radi podizanja optužnice za zločinačko terorističko udruživanje i počinjenje ubojstava. "Nisu poznati obavještajnim službama", dodao je Molins.

Osumnjičenici su privedeni na temelju analize Bouhlelova mobitela koja je otkrila njegove brojne kontakte, rekao je državni odvjetnik dodajući da je njegova povezanost s njima utvrđena i zahvaljujući dokaznom materijalu prikupljenom u kamionu i na pronađenom oružju.

Otisci jednog osumnjičenika pronađeni su na suvozačevim vratima 19-tonskog kamiona kojim je Bouhlel pregazio 84 i ozlijedio više od 350 osoba.

U njegovu mobitelu pronađene su nove "važne" fotografije, među kojima fotografija s koncerta na Engleskoj šetnici u Nici i preslika teksta o captagonu, drogi koju uzimaju džihadisti odgovorni za terorističke napade. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene