Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na inauguraciji

Napad taštine: Carter se odbio rukovati s Clintonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon inauguracije, Obama se svečano oprostio od svog prethodnika - jednog od najnepopularnijih američkih predsjednika Georgea Busha. No da ipak sve ne protekne bez mrlje pobrinuo se bivši predsjednik Jimmy Carter.

U napadu taštine, Carter se odbio rukovati s Bushevim prethodnikom Billom Clintonom i njegovom suprugom Hillary. Duboko neprijateljstvo traje već desetljećima i ukorijenjeno je u političkim razmiricama. Carter je odbio stajati i pozirati novinarima pored Clintona i na nedavnom ručku u Bijeloj kući. Ova dva bivša američka predsjednika već duže vrijeme nisu u dobrim odnosima. Početak zategnutih odnosa počeo je 1980. godine kada je Bill Clinton izgubio izbore za guvernera Arkansasa, za što je najviše krivio ekonomske nedaće koje je uzrokovala predsjednička politika Cartera. Clintonu se 1990-ih nisu sviđale ni Carterove diplomatske inicijative, a kap koja je prelila čašu bila je afera Lewinsky zbog koje je Carter javno razapinjao Clintona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odsutna zbog bolesti Obama: Državna tajnica Clinton vratila je ugled Americi Slika nije dostupna Poruka iz Hrvatske Clinton: U sirijsku oporbu uključiti i borce


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene