Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napad na vlak izveli ruski nacionalisti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napad na brzi vlak između Moskve i Sankt Petersburga najvjerojatnije su izveli radikalni ruski nacionalisti, objavila je novinska agencija Interfax pozivajući se na izvore bliske istrazi.

"Istražitelji rade u nekoliko smjerova, a glavni vodi do članova ekstremnih nacionalističkih organizacija", prenosi Interfax.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Bomba je iz tračnica u ponedjeljak navečer izbacila brzi vlak na liniji Moskva-St. Petersburg, pri čemu nitko nije poginuo, ali su ozlijeđeni deseci putnika.

Radikalni nacionalisti najčešće izvode ulične napade na imigrante crne rase, no u prošlosti ih se povezivalo i s bombaškim napadima.

Dva nacionalista osuđena su 2005. godine zbog dizanja u zrak vlaka koji je iz Moskve vozio prema Čečeniji, većinom nastanjenoj muslimanima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene