Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava iz osam automobila

Napad na policijsku postaju u Meksiku, jedan policajac ubijen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak naoružanih muškaraca napalo je policijsku postaju u središtu Ciudad Juareza na sjeveru Meksika, pri čemu je jedan policajac ubijen i dvojica ranjena, navele su mjesne vlasti.

'Dvadesetorica su stigla u osam automobila i počela pucati', rekao je jedan od djelatnika tog opasnog grada na granici s Texasom, gdje se dva velika kartela bore za nador trgovine drogom.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Rafalna pucnjava potrajala je oko pet minuta i nakon toga su napadači pobjegli, a vojska uzalud za njima traga. Tri policajca su ranjena, a jedan od njih je od posljedica ozljeda umro na putu u bolnicu.

U obračunima i sukobima preprodavača droge sa snagama reda 2009. je u Ciudad Juarezu poginulo više od 2600 ljudi, a ove godine već više od 2000 unatoč pojačanju od više od 6000 vojnika.

>> Meksiko: Oteli devet policajaca, preživio jedan

Sredinom srpnja su u napadu autobombom na policijsku ophodnju ubijena dva policajca, jedan liječnik i jedan spasilac. Na državnoj razini, kartelski je rat u zadnje četiri godine, od kada je na vlast stupio predsjednik Felipe Calderon, odnio 28.000 života (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene