Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije rastu

Napad na automobil japanskog veleposlanika u Kini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S automobila japanskog veleposlanika u Kini je jedan muškarac strgnuo japansku zastavicu, dok traju napetosti između dviju zemalja u vezi s otokom u Istočnokineskom moru.

Japanski veleposlanik Uichiro Niwa nije ozlijeđen tijekom incidenta, precizirao je dužnosnik ministarstva. Objasnio je da su Niwain auto zaustavila dva automobila u Pekingu. Iz jednoga od njih izišao je muškarac i strgnuo zastavicu sa službenog japanskog vozila.

Japansko veleposlanstvo je prosvjedovalo kineskom ministarstvu vanjskih poslova i zahtijevalo da se taj tip incidenta više ne ponovi, dodao je japanski dužnosnik.

Taj incident se zbiva u razdoblju napetosti između dviju zemalja u vezi sa suverenitetom nad otokom Senkaku tj. Diaoyu.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

>> Japan poslao kući kineske aktiviste, spor oko otoka ostaje

Antijapanski prosvjedi održani su posljednjih dana u nekoliko kineskih gradova, nakon što su prokineske aktiviste iz Hong Konga uhitile japanske vlasti jer su se iskrcali na jedan od osporavnih otočića.

Tokio je ubrzo pustio privedene nacionaliste. Nekoliko dana kasnije je mala flota japanskih nacionalista i zastupnika doplovila do tih otoka kako bi potvrdila japansku nadležnost nad njima. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene