Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val nasilja

BiH: Nakon ubojstva odvjetnice, eksplozivom raznesen i ured drugog odvjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Faruk Biljagić kazao je da je dobio prijeteću poruku putem mobitela u kojoj mu je s nepoznatog broja izražena sućut za kolegicu Jasminu Koričić, koja je u petak također ubijena u napadu u Bihaću.

U snažnoj eksploziji i požaru koji je uslijedio u petak navečer je potpuno uništen ured poznatog tuzlanskog odvjetnika, a on je dobio poruku u kojoj mu je izražena sućut zbog pogibije kolegice u Bihaću što je shvatio kao otvorenu prijetnju, izvijestili su u subotu mediji u BiH.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Iza 23.00 sati odjeknula je eksplozija u tuzlanskome uredu odvjetnika Faruka Balijagića, a ni brza intervencija vatrogasaca nije spriječila da posve izgori, objavio je Dnevni Avaz.

Odvjetnik je za medije potvrdio da je u petak zastupao stranke u procesu protiv poznatog kamatara iz Tuzle, ali nije mogao dovesti u vezu taj slučaj s napadom. Pri tome je naveo kako priprema "ozbiljan predmet" koji bi mogao potresti BiH, te da je povezan s jednim državnim zastupnikom čiji identitet nije otkrio.

Po Balijagićevim navodima u petak je dobio prijeteću poruku putem mobitela u kojoj mu je s nepoznatog broja izražena sućut za kolegicu Jasminu Koričić, koja je u petak ubijena u napadu u Bihaću.

Bihać: U detonaciji eksplozivne naprave poginula odvjetnica

Poruku je Balijagić shvatio kao prijetnju, sličnu kakvu je po njegovim riječima dobivala i državna tužiteljica Diana Kajmaković.

Po Avazovim navodima neposredno nakon eksplozije očevici su vidjeli osobu s maskirnom kapom na glavi kako dolazi s mjesta eksplozije.

Prije nekoliko godina eksplozivom je napadnuta obiteljska kuća odvjetnika Balijagića, no počinitelji nisu otkriveni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene