Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od prijevare

Naoružana policija čuva više od 9 milijuna polagatelja državne mature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispit koji polaže najveći broj ljudi na svijetu – nacionalni prijamni ispit u Kini, postrožio je uvijete polaganja zbog velikog broja prijevara.

Kineski godišnji nacionalni prijemni ispit počeo je u danas ujutro. Polaže ga 9,15 milijuna osoba, a od ove godine pristupnike prijemnog čuvaju naoružani policijci i nadzorne kamere, AP prenosi CCTV.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Ove se godine ispit prvi puta provodi po novim pravilima koje je izdalo tamošnje ministarstvo obrazovanja. Pravila uključuju predmete koji studenti mogu unijeti u prostoriju u kojoj se polaže ispit.

Na ispit je zabranjeno ponijeti mobitele koje su pristupnici do sada smijeli imati sa sobom, a nova pravila pojašnjavaju i ulogu nadzornih kamera.

Proteklih se godina, naime, online prodaja električne opreme i drugih predmeta koji se koriste za varanje na ispitu povećala, a curila su i pitanja koja su se nalazila na ispitu.

Suzbijanje prijevare, stoga je 'ozbiljan izazov' za ministarstvo obrazovanja. Studentu kojeg se uhvati u varanju na ispitu zabranjeno je polaganje ispita sljedeće tri godine.

Ispite čuva naoružana policija, a 94 posto soba u kojima se održava ispit nadgleda se pomoću nadzornih kamera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene