458163
458163
458163
458163
458163

Nakon zatvaranja Džungle nestalo 60 djece, strahuje se da će postati plijen krijumčara

  • , 23.11.2016., 22:53
  • Autor:
  • komentara

Gotovo svako treće dijete migrant koje je bilo praćeno nestalo je otkako je u listopadu srušen migrantski kamp Džungla kod Calaisa, objavila je u srijedu organizacija Refugee Youth Service.

 
 
 
 
Foto: AFP
Foto: AFP

Organizacija tvrdi da ne može utvrditi gdje se nalazi trećina od 179 djece migranata koje je pratila otkako su francuske vlasti srušile Džunglu, gdje je živjelo gotovo 10.000 ljudi koji su pobjegli pred ratovima na Bliskom istoku i u Africi.

"Riječ je o djeci koja su među najranjivijom na svijetu i koja su prečesto bila iznevjerena", rekao je Ben Teuten, jedan od čelnika organizacije.

"Kada nestanu jako smo zabrinuti da će postati plijen krijumčara, a nije vjerojatno da će zatražiti pomoć države s obzirom na to kako se s njima do sada postupalo."

U kampu je bilo oko 1500 djece bez pratnje odraslih, a francuske vlasti odlučile su ih smjestiti u prihvatilištima širom zemlje. Dio će utočište naći u Velikoj Britaniji, gdje neka od njih imaju rodbinu. (Hina)

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se