Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satelitske snimke

Prijeti li Americi ponavljanje katastrofe? Uragan Irma daje razloge za zabrinutost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon uragana Harveya, koji se sada procjenjuje kao druga najveća oluja u povijesti SAD-a, postoji opasnost od ponavljanja katastrofe koju može donijeti uragan Irma.

Irma, koja je neznatno oslabljena u noći s petka na subotu, trenutno se zaputila prema Atlanskom oceanu. Irmin centar cirkulacije još je više od 2.000 milja daleko od američke obale, ali znakovi koje pokazuje daju razloga za zabrinutost.

Pročitajte i ovo Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati Slika nije dostupna Najjači uragan na Atlantiku Spektakularna snimka uragana Irma iz svemira: Kaos stigao na karipske otoke

Iako se spustila na snagu kategorije 2, Irma i dalje izgleda prilično snažno na satelitskim slikama, prenosi The Washington Post.

Razrađena su dva modela koja objašnjavaju ideju moguće Irmine putanje, no nažalost, ni jedan ne može reći točno gdje će oluja otići.

Svijest javnosti je podignuta nakon nedavne katastofe, što pokazuje i tweet Richarda Knabba, bivšeg direktora Nacionalnog centra za uragan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene