457155
457155
457155
457155
457155

I SAMI SU U ŠOKU Nakon Trumpove pobjede brojne udruge bilježe neobičnu pojavu

  • , 15.11.2016., 18:24
  • Autor:
  • komentara

Mnoge donacije predane su u ime budućeg američkog potpredsjednika Mikea Pencea, žestokog protivnika pobačaja.

 
 
 
 
Prosvjedi protiv Donalda Trumpa (Foto: AFP)
Prosvjedi protiv Donalda Trumpa (Foto: AFP)

Nakon izbora Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika, brojne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, kao što su Planned Parenthood i American Civil Liberties Union (ACLU), bilježe enorman porast broja donacija.

Uzrok tomu, smatraju te udruge, jest osjećaj da će sada biti na udaru Trumpove administracije. Predsjednica Planned Parenthooda Cecile Richards kazala je da je ovoliki priljev donacija "bez presedana". Samo ta organizacija dobila je gotovo 80.000 donacija.

Mnoge donacije bile su u ime budućeg američkog potpredsjednika Mikea Pencea, žestokog protivnika pobačaja. On je u Indiani kao guverner postigao da na snagu stupi jedan od najstrožih zakona protiv pobačaja u SAD-u. Cosmopolitan piše kako žene sada šalju svoje potvrde o donacijama u njegov ured u Indianapolisu.

Stranica za donacije udruzi ACLU bila je neko vrijeme i izvan funkcije zbog golemog broja zainteresiranih. Doprinosi simpatizera porasli su za nevjerojatnih 7000 %: imali su oko 120.000 donacija, u vrijednosti većoj od 7,2 milijuna dolara, prenosi Atlantic.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se