Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenio naglasak

Nakon operacije mozga Britanac pjevao kao 'pijani Irac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac Chris Gregory koji živi u Yorkshireu, nakon operacije mozga probudio se u bolnici i počeo pričati i pjevati 'poput pijanog Irca'.

Zaprepastio je rođake kada je odjednom, ničim izazvan počeo pjevati 'Oh Danny Boy'. Pričao je irskim naglaskom pola sata, a onda je sljedećeg dana, naglasak, sam od sebe jednostavno nestao, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Težak dva kilograma Operiran rekordno veliki tumor na mozgu: ''Bio je izbočen kao da pacijent ima dvije glave''

Sada sa svojom suprugom Mary planira posjetiti Irsku, prvi puta u životu. 'Nisam mogla vjerovati, kada sam došla na odjel na kojem je ležao Chris, da čujem kako netko pjeva Danny Boy zaista glasno. Zvučao mi je poput pijanog Irca, ali sva je buka dolazila iz Chrisove sobe. Mislila sam kako to nikako ne može biti on. No, kada sam ušla u sobu, on je pjevao pjesmu i znao je sve riječi, a zvučao je kao da je odrastao na ulicama Dublina i ondje proveo svoj život', ispričala je Mary te dodala kako joj je to isprva bilo smiješno, ali se bojala što mu se to događa. 'Njegov je jorkširski naglasak potpuno nestao, a on je pričao kao da je Irac', rekla je Mary.

Chris je morao hitno na operaciju u prosincu 2007. godine u bolnici u Sheffieldu, nakon što mu je pukla žila u mozgu. Rođen je i odrastao u Britaniji i nema irskih rođaka. Nakon što je izgubio irski naglasak, ničega se nije sjećao. Stručnjaci su ovaj fenomen povezali sa stanjem 'sindroma stranog naglaska' koje može utjecati na kontrolu usana i jezika u veoma rijetkim neurološkim slučajevima. Sindrom je prvi puta otkriven u Norveškoj 1941. kada se mlada žena, ozlijeđena u bombardiranju, probudila govoreći njemačkim naglaskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene