Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Bruxelles

Ukrajinski šef sigurnosti: 'Ne bih se čudio da je Rusija upletena'; Medvedev: 'On je idiot'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadi u Bruxellesu su potaknuli još jedan verbalni okršaj Ukrajine i Rusije, pošto je ravnatelj ukrajinske sigurnosne službe (SBU) natuknuo o mogućoj ruskoj odgovornosti za tu tragediju, na što ga je ruski premijer nazvao "idiotom".

"Ne želim ništa tvrditi bez dokaza. No ne bih se iznenadio da se u tim napadima otkrije trag koji upućuje na Rusiju", rekao je bez drugih pojedinosti taj ukrajinski čelnik Vasil Gricak čiju je izjavu prenijela ukrajinska televizija.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..." Dmitrij Medvedev Više od 130 mrtvih Medvedev o pokolju u Moskvi: "Osvetit ćemo svakog od njih. Samo čekajte, gadovi"

Ta je izjava razbjesnila ruskog premijera Dmitrija Medvedeva. "Čelnik SBU-a Gricak koji je govorio o umiješanosti Rusije u bruxelleske napade je idiot", napisao je ruski premijer na Facebooku.

Veze Kijeva i Moskve su na najnižoj razini otkako je Rusija prije dvije godine ilegalno pripojila ukrajinski poluotok Krim, nakon čega je izbio krvav sukob ukrajinske vojske i proruskih separatista na istoku zemlje, u kojemu je poginulo gotovo 9000 ljudi.

Ukrajina i Zapad optužuju Moskvu da vojno podupire te pobunjenike, što Rusija odlučno niječe.

Prozapadne vlasti u Kijevu sumnjaju i da Kremlj potiče nacionalizam i protueuropske osjećaje kako bi oslabio dvadeset osmoricu koji su Rusiji uveli teške sankcije zbog sudjelovanja u ukrajinskoj krizi.

U napadima u bruxelleskoj zračnoj luci i na postaji podzemne željeznice, za koje je odgovornost preuzela skupina Islamska država, u utorak je poginulo najmanje 34 ljudi a više od 200 je ranjeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene