Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već osuđena Iranka

Nakon kazne kamenovanjem, osuđena i na bičevanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranka koja je već osuđena na smrt kamenovanjem, sada je kažnjena i bičevanjem. Osuđena je jer se fotografirala bez marame na glavi.

99 udaraca bičem zbog nepristojnosti, presuda je iranskog suda, a nepristojnost je fotografija Iranke bez marame na glavi, nepokrivene kose. Bičevanjem je kažnjena Sakineh Mohammadi Ashtiani, ista žena koja je već osuđena na smrt kamenovanjem.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

'Mislim da u mjesecu Ramazana neće biti smaknuća. Ali novinari i vlade stranih zemalja moraju nastaviti podupirati moju klijenticu jer je ona sada u opasnosti. Situacija nikako nije dobra za Sakineh Ashtiani', rekao je njezin odvjetnik Mohammad Mostafei.

Fotografiju je objavio londonski Times. Nije jasno je li na njoj zaista Sakineh Ashtiani. Fotografiju im je dao Sakinehin odvjetnik, koji tvrdi da ju je dobio od njezinog sina, a on to poriče. Na kraju list je objavio ispravak da na slici nije Sakineh Astiani, ali uzalud, Teheran ne odustaje od bičevanja.

'Važno je da pokrenemo građane na međunarodnoj razini da govore o ovoj grozoti. Pozivamo na poštovanje ljudskih prava u Iranu, gdje su zatvor, cenzura i kamenovanje uvrede iranskom narodu', smatra Angelo Bonelli iz talijanske stranke zelenih.

>> Molba sina spasila majku od kamenovanja

Sakineh Ashtiani osuđena je zbog navodnog preljuba i sudjelovanju u ubojstvu supruga. Nakon velikog međunarodnog pritiska, zasad je pošteđena kamenovanja, ali smrtna kazna mogla bi biti izvršena vješanjem. 15 žena u Iranu osuđeno je na strašnu smrt kamenovanjem.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene