Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilazio ljude s ruba društva

Nakon godine neočekivanih gesta Papa zaključio Svetu godinu milosrđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je u nedjelju zaključio Svetu godinu milosrđa tijekom koje je više puta iznenadio javnost svojim gestama, kao kad je poveo migrante u Rim u svom zrakoplovu i dočekivao u Vatikanu skupine ljudi s ruba društva.

Papa je u nedjelju u podne zatvorio teške brončane vratnice Svetih vrata na Bazilici svetog Petra.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Obraćanje mladim katolicima Papa se vratio u Vatikan, objasnio da je porukom o "velikoj Rusiji" mislio na kulturu Papa Franjo Instrumenti života Papa pozvao na manje trošenje novca za vojsku: "Ohrabrimo ljude da polože oružje"

Zatim je zastao u molitvi s raspelom u rukama, nakon čega je služio misu na otvorenom na kojoj je sudjelovalo 70.000 vjernika i svi kardinali, na Trgu svetog Petra koji je bio ispunjen, ali ne prekrcan.

"Molimo milost da nikada ne zatvorimo vrata pomirbe i opraštanja, nego da znamo prevladati zlo i razlike", istaknuo je Sveti Otac u homiliji nakon čega je pozvao vjernike da "pruže priliku drugima".

Papa je otvorio Sveta vrata 8. prosinca 2015. u nazočnosti pape u miru Benedikta XVI. koji danas nije bio prisutan. U okviru Godine milosrđa Papa je jednom u mjesecu, i to petkom, obilazio djecu u bolnicama, liječene ovisnike, bivše prostitutke, bivše svećenike koji su se oženili ...

Po procjeni Vatikana, Rim je u Svetoj godini posjetilo više od 20 milijuna vjernika. Izvanredna Sveta godina milosrđa proglašena je na 50. obljetnicu završetka Drugog vatikanskog sabora koji je Crkvu otvorio prema suvremenom društvu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene