Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba poginula

Nakon Genove i Napulj pogodilo nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tragičnih posljedica koje je olujno nevrijeme ostavilo u Genovi, frontalni poremećaj s popratnim poplavama premjestio se danas prema području Napulja.

Uslijed nevremena u Napulju je jedna osoba izgubila život kada se stablo srušilo na njezin automobil, izvijestile su mjesne vlasti. Zbog lošeg vremena vlasti su odgodile prvoligašku nogometnu utakmicu između Napolija i torinskog Juventusa.

Spasilačke ekipe izvlačile su velik broj automobila zarobljenih u blatnim bujicama i u vodi koja se izlila iz riječnih korita, napose u Pozzuoliju, u predgrađu Napulja. Poplavljeno je i više napuljskih crkava pa nije bilo nedjeljne mise. Otkazana su tri leta u zračnoj luci, za Veneciju, Atenu i Bukurešt, a šest letova je kasnilo.

Nevrijeme nije poštedjelo ni otok Sardiniju gdje je puhao jak vjetar zbog kojega su poremećene trajektne linije. Na području Cagliarija, glavnog sardinijskog grada, palo je 53 mm kiše nakon dvomjesečne suše, zbog čega su poplavljeni podrumi i ceste u tome gradu.

Na sjeveru zemlje, u pokrajini Piemontu, vlasti i dalje prate rast vodostaja rijeke Po. Škole u Torinu i okolici bit će u ponedjeljak zatvorene. Porast vodostaja rijeke uzrokovao je djelomični prekid željezničke veze između Torina i Savone. (Hina)

>>Bujica u Genovi nosila sve pred sobom

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Slika nije dostupna Odroni i poplave VIDEO Strašne posljedice oluje koja je poharala sjever Italije: Blato guta automobile i ulazi u kuće, vatrogasci imaju desetke intervencija

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene