Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Noćni lovac'

Nakon 17 godina terora uhićen serijski silovatelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija objavila je da je uhitila i optužila 52-godišnjeg muškarca nazvanog 'noćni lovac' za niz silovanja i seksualnih napada u razdoblju od 17 godina.

Delroy Grant, uhićen u nedjelju, optužen je za pet silovanja, šest silovanja u pokušaju i 11 provala između 1992. i 2009. godine, objavila je policija. Grant bi se trebao ovog ponedjeljka pojaviti pred londonskim sudom u Greenwichu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osumnjičeni lovac? Muškarac upucao psa, okrenuo se i otišao, vlasnici zgroženi: "Lako je mogao i netko od nas nastradati'' Slika nije dostupna Žrtva i veteran 2. Svjetskog rata U 17 godina silovao više od 500 žena i muškaraca

Grant je napadao žene starije od 60 godina, uključujući i nekoliko starica starijih od 90. Operirao je po južnom Londonu. Žrtvama bi prvo isključio telefon i struju i zatim ih zlostavljao pod svjetlom baterije.

Uhićen je nakon jedne od najduljih i najsloženijih istraga o serijskim silovateljima u britanskoj povijesti. U istrazi, koja je koštala više od 100 tisuća funta (oko 820 tisuća kuna), ispitano više od dvije tisuće DNK uzoraka, priopćila je policija.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene