Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbi najavili pojačanu kontrolu migranata

'Nakon 13. studenog Europa više neće biti ista'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nema razloga da u Sloveniji stvaramo paniku ili uvodimo izvanredne mjere', rekao je slovenski ministar vanjskih poslova dodavši kako nakon 13. studenog Europa neće biti ista.

Čelnici u regiji reagirali su na sinoćne simultane napade u Parizu u kojima je poginulo više od stotinu osoba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

'Nema razloga da u Sloveniji stvaramo paniku ili uvodimo izvanredne mjere', rekao je slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec dodavši kako nakon 13. studenog Europa neće biti ista.

UŽIVO - ODGOVORNOST ZA NAPADE U PARIZU PREUZEO IS, KOD TRI TERORISTA PRONAĐENE PUTOVNICE Identificirani napadač od ranije je poznat sigurnosnim službama

Slovenci savjetuju svima koji ne moraju otputovati u Francusku, a to su namjeravali, da radije odgode putovanje do daljnjega, a svojim državljanima koji se nalaze u Francuskoj, savjetuju da slušaju upute tamošnjih vlasti i ne izlažu se opasnosti.

Srbija osudila terorističke napade u Parizu, izrazila solidarnost s Francuskom

Najviši srbijanski dužnosnici osudili su terorističke napade u Parizu i uputili izraze solidarnost Francuskoj, a premijer Aleksandar Vučić ponudio je svu pomoć koju Srbija može pružiti Francuskoj.

Glavni grad Srbije pridružit će se u subotu navečer svjetskim metropolama koje će u znak solidarnost i potpore brojne zgrade i spomenike osvijetliti u bojama francuske zastave.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i šef diplomacije Ivica Dačić u svojim brzojavima sućuti Francuskoj ocjenjuju da je terorizam u Parizu “napad na sve nas i na tekovine suvremene civilizacije”, koji se “u Srbiji doživljava kao najveće zlo koje je i nama učinjeno”.

Stručnjak za Bliski istok: 'Pokazali su tko je najveća prijetnja Europi danas'

“Znajte da odlučno, kao i uvijek u povijesti, stojimo uz Francusku spremni pomoći joj u svemu što smatra potrebnim”, poručio je predsjednik Nikolić francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu, a u znak žalosti će u Srbiji u naredna tri dana zastave biti spuštene na pola koplja.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović ocijenio je u subotu, nakon izvanredne sjednice državnog ureda za koordiniranje služba sigurnosti, da je u Srbiji “situacija stabilna i pod kontrolom”, uvjeravajući građane da mogu biti mirni.

Biometrijska registracija migranata

On je najavio pojačanu kontrolu na migrantskoj ruti rekavši da se već sad rade biometrijska registriranja migranata koji ulaze u Srbiju, ali da za sada nije bilo razloga za reagiranje sigurnosnih službi.

Stefanović je za RTS naglasio kako Srbija neće dopustiti kampanju protiv migranata niti bilko kakvu kampanju protiv građana druge vjere, nacije i religijske pripadnosti.

Air Serbia nastavila je redovite letove za Pariz dva puta dnevno, ali uz kašnjenja u polijetanju u oba smjera zbog pojačanih kontrola i mjera sigurnosti u zračnim lukama.

Mjere sigurnosti u BiH na višoj razini 

Mjere sigurnosti podignute su u subotu na višu razinu u Bosni i Hercegovini nakon terorističkih napada u petak navečer u Parizu dok islamistički internetski portal slavi krvoproliće.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su mjere pripravnosti u BiH na višoj razini, među kojima je i pojačano osiguranje zgrada diplomatsko-konzularnih predstavništava. Ministar je dodao kako nema sigurnosnih informacija o potencijalnim terorističkim prijetnjama, niti spoznaja da je sigurnosno stanje narušeno nakon sinoćnjeg napada u Parizu.

Predsjedništvo BiH oštro je osudilo napade. "Ovaj podli, kukavički i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi nije udar samo na Pariz i Francusku, već na cjelokupno čovječanstvo i demokraciju. Ne smijemo podleći strahu i panici, nego ojačati svoju odlučnost da se nikada ne prestanemo boriti protiv terorizma", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Izrazio je sućut svim obiteljima žrtava, predsjedniku Francuske Françoisu Hollandeu i narodu Francuske.

Istodobno internetski portal na bošnjačkom jeziku koji podržava Islamsku državu Vijestiummeta izvješćujući o napadima je naveo da se radi o 'Radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane!".

U toj vijesti navodi se da su teroristički čin izvela desetorica napadača 'ubijajući nevjernike Francuze' uz poruku da će ista sudbina zadesiti sve oni koji se bore protiv muslimana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene