Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visok 310 metara

VIDEO: Gotov je najviši toranj u EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toranj Shard, sagrađen u Londonu visok je 310 metara i čeka otvorenje. Najviša je to građevina u Europskoj Uniji.

Zgrada će večeras biti otvorena uz spektakularan vatromet, a kako kaže arhitekt Renzo Piano, u nju stane čitav jedan mali grad, piše BBC.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život? Ilustracija Vatrogasci na terenu Novi incident u centru Zagreba: Komad fasade ponovno pao na ulicu

Visoka je 310 metara i ima 11.000 prozora. U njoj će biti restorani i galerije, stanovi, pa čak i hotel, ali tek od veljače sljedeće godine.

Planirano je da na 26 katova budu smješteni i uredi koji. Sav taj prostor, zbog krize na tržištu nekretnina, još uvijek traži vlasnike, javlja Reuters. Ipak, voditelji projekta ne strahuju.

>> Bacite pogled s najvišeg tornja na svijetu!

Naime, izgradnju ove zgrade financirala je bogata katarska obitelj. 'S obzirom na to da su uredi prazni, sada bi vladala panika u slučaju da su iza izgradnje financijski stajali investitori', zaključio je je John Cahill, analitičar nekretnina.

Kako financije nisu ni najmanji problem, voditelji projekta mogu samouuvjereno nuditi prostor zainteresiranima. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene