Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Novo i drugačije''

Ovo je najveći automat na svijetu: Na 15 katova ''igračke'' samo za one dubljeg džepa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da postoji automat mašina koja vam umjesto loptica, bombona i plišanih igračaka dostavlja najluksuznije automobile današnjice: od Ferrarija, Bentlija i Porschea? Ne trebate puno zamišljati jer takva automat zgrada postoji...

U Singapuru će oni dubljeg džepa imati najviše izbora jer se tamo nedavno otvorila najveća automat zgrada na svijetu. S 15 katova, zgrada Autobahn Motorsa je do vrha ispunjena skupocjenim sportskim autima. Struktura može izdržati više od 60 auta, a posjetitelji mogu kupiti bilo koji automobil u izlogu.

Pročitajte i ovo Automobil - 1 najnoviji rezultati Poražavajući podaci nisu dobri za sigurnost: "Ako nešto ne valja, može doći do velike havarije" Automobili - 3 Muke po parkingu Pravilnici se nisu mijenjali desetljećima: "Stisnem se koliko mogu, ali drugi ne paze"

Iz Autobahn Motorsa su iskoristili mogućnosti širenja u nebo zbog okolnosti već prenapučenog Singapura. U želji da uštede na prostoru bili su kreativni i dosjetili se automata za aute. Ova konstrukcija je već proglašena najvećim automobilskim izlogom. Ipak,  nije prva takva kreativna trgovina automobila u svijetu. Slične su se otvorile već u SAD-u i Japanu prošlih godina.

Singapurska automat zgrada funkcionira malo sofisticiranije od automata u kojima za 5 kuna možemo dobiti plišanu igračku ili MP3 player. Ovdje aute na sreću ne lovimo hvataljkom, već se uz dovoljno novca na računu odabrani limeni ljubimac glatko spušta pomoću lift sustava do svog budućeg vlasnika.

Ukoliko su neodlučni, kupci svaki od auta mogu pregledati putem velikog touchscreen ekrana koji se nalazi u prizemlju zgrade te potom odabrati bilo koji od auta kako bi ga pozvali pred sebe i vidjeli izbliza u roku od dvije minute.

Gary Hong, glavni menadžer za Autobahn Motors, izjavio je za CNN kako mu je vizija automat zgrade došla kada je bio u trgovini igračaka sa svojim sinom te je tada, razgovarajući o igračkama sa sinom, došao do par ideja i odlučio da naprave nešto „novo i drugačije“.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene