Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojska ju zapalila

Najveća plantaža marihuane ikada pronađena otišla u dim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Meksiku počele su s paljenjem najveće ikada pronađene plantaže marihuane.

Golema plantaža s modernim sustavom navodnjavanja, koja se protezala na 120 hektara, pretvorila se u dim samo tri dana nakon što ju je pronašla meksička vojska, piše AP. 'Ovo pokazuje našu odlučnost u borbi s organiziranim kriminalom. To je najveća plantaža marihuane ikada pronađena', rekao je general meksičke vojske Alfonso Duarte.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Slika nije dostupna Površine od čak 120 hektara! Pogledajte najveću ikad pronađenu plantažu marihuane

Plantaža je četiri puta veća od prijašnje rokordno velike  plantaže koja je otkrivena u sjevernoj Chihuahuani 1984. godine.

Plantaža koja je pretvorena u dim otkrivena je u Baja California pustinji, oko 250 kilometara od Tijunae. Otkrili su je vojnici koji su pješice pročešljavali područje te naletjeli na biljke visoke dva i pol metra. Alfonso Duarte kaže kako bi krijumčari u plantaži dobili oko 120 toma marihuane, koja vrijedi oko 160 milijuna dolara.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene