Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Podaci iz 34 zemlja

NAJVEĆA KATASTROFA U POVIJESTI HADŽA 2000 mrtvih u stampedu u Meki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 2000 osoba izgubilo je život u stampedu na hodočašću u Meki 24. rujna što je najteža katastrofa u modernoj povijesti hadža, prema službenim podacima koje su do srijede objavile 34 zemlje.

Broj poginulih muslimanskih hodočasnika koji je u srijedu iznosio najmanje 2097 gotovo se utrostručio u odnosu na službene podatke koje su objavile saudijske vlasti nakon katastrofe. Nove brojke odražavaju izvješća vlada, nacionalnih povjerenstava za hodočašća i putničkih agencija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi dan muslimanskog hodočašća Više od dva milijuna muslimana počelo je pristizati u Minu na hadž Slika nije dostupna Zbog bogohuljenja Australac u Arabiji osuđen na 500 udaraca bičem

Saudijci više nisu iznosili nove brojke nakon bilance od 769 mrtvih, utvrđene dva dana nakon katastrofe.

Najveći broj poginulih su Iranci

Još ima hodočasnika koje se smatra nestalima nakon stampeda do kojeg je došlo prilikom simboličnog rituala kamenovanja Sotone u Mini, blizu Meke, na zapadu Saudijske Arabije.

719 MRTVIH U STAMPEDU NA HADŽU Na djelu 'arapski anti-crnački rasizam'

Prethodna najteža katastrofa do koje je došlo tijekom velikog muslimanskog hodočašća dogodila se 2. srpnja 1990. kad je u stampedu u tunelu u Mini poginulo 1426 hodočasnika, većinom Azijaca.

U tragediji 24. rujna poginulo je najviše Iranaca (464), Nigerijaca (199), Malijaca (198), Egipćana (182), Bangladešana (137), Indonežana (129), Indijaca (116) i Pakistanaca (89).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene