Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naser Keljmendi

Najtraženiji balkanski narkobos u rukama kosovske policije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narkobos Naser Keljmendi, uhićen je sinoć na Kosovu, potvrdila je kosovska policija.

'Da, točno je. Policija Kosova je uhitila Keljmendija', rekla je za agenciju Beta glasnogovornica policije Baki Keljami.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

>> Kosovski mediji: Uhićen sin Nasera Keljmendija

'Kosovska policija je jučer oko 20 sati uhitila dvije osobe, od kojih je za jednom raspisana međunarodna tjeralica, dok je druga osoba uhićena zbog pružanja pomoći osobi s tjeralice', istaknuli su u kosovskoj policiji. Obje osobe zadržane su u policijskom centru, prenosi B92.

Tužiteljstvo BiH još nije dobilo informaciju o uhićenju Keljmendija, rekao je za Tanjug glasnogovornik tog tužiteljstva, Boris Grubešić. 'Kad dobijemo inofrmaciju, postupit ćemo prema proceduri i u skladu sa zakonom', rekao je Grubešić.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da je njegovo ministarstvo još sinoć dobilo neslužbenu informaciju kako je Keljmendi uhićen na Kosovu. On je rekao da bi Keljmendi trebao biti isporučen BiH, čiji je državni sud prošle godine za njim raspisao tjeralicu, poslije pokretanja akcije 'Lutka', usmjerene na razbijanje više organiziranih kriminalnih skupina.

Keljmendi je u BiH osmnjičen i za organiziranje ubojstva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007. godine.

Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni financijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, a zatim se preko Rožaja dovozi u Novi Pazar, a od tamo i u zapadnu Europu.

Kosovska policija: Izručenje Keljmendija BiH nije moguće

Kosovska policija potvrdila je vlastima BiH kako je uhitila Nasera Keljmendija, vođu jedne od najopasnijih kriminalnih skupina na Balkanu, za kojim tragaju pravosudne vlasti Bosne i Hercegovine, no njegovo izručenje nije moguće, potvrđeno je u ponedjeljak iz središnjeg ureda bosanskohercegovačke policije.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH priopćila je kako je od UNMIK-a tijekom dana stigla službena obavijest o Keljmendijevu uhićenju. Njega je kosovska policija pronašla u Prištini i privela ga u nedjelju u večernjim satima na temelju Interpolove crvene tjeralice.

Odmah mu je određen pritvor koji može trajati 48 sati, no također je utvrđeno kako on posjeduje državljanstvo Kosova te stoga ne može ni biti izručen državi s kojom Kosovo nema odgovarajući sporazum. BiH do danas nije službeno priznala Kosovo, jer se tome protive dužnosnici iz reda bosanskih Srba.

Zbog te činjenice Kosovo i BiH nisu ni bili u mogućnosti postići sporazum o uzajamnom izručenju osoba osumnjičenih za teška kaznena djela, kako je to slučaj s drugim državama regije. U ovakvoj situaciji vlasti Kosova izrazile su spremnost preuzeti kazneni progon Keljmendija, no BH pravosuđe mora odlučiti hoće li prepustiti taj slučaj sudu u Prištini.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je medijima u BiH kako će biti poduzete sve mjere ne bi li Keljmendi bio procesuiran. "Vlasti Kosova stavljaju se na raspolaganje da procesuiraju Keljmendija", kazao je Radončić dodajući kako će se temeljem međunarodne pravne pomoći ipak pokušati ishoditi Keljmendijevo izručenje.

Naser Keljmendi pobjegao je iz BiH 2012. godine uoči velike policijske akcije čiji je cilj bio razbijanje njegove i kriminalne skupine Darka Eleza. Keljmendijeva zločinačka skupina umiješana je u niz teških ubojstava te u trgovinu heroinom.

Sam Keljmendi od lipnja 2012. godine nalazi se na "crnoj listi" američke vlade odnosno među osobama koje se smatraju opasnim kriminalcima te im je stoga zabranjen ulazak u SAD.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene