Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez objašnjenja

NEOBIČNA POJAVA Švicarci iskusili prosinac kakav nisu imali 150 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska je upravo iskusila najsuši prosinac u više od 150 godina i jedan od najsuših mjeseci uopće, objavili su meteorolozi.

S prosjekom od svega 2,0 mm oborina, ovaj prosinac bio je najsuši otkako su u Švicarskoj počela mjerenja 1864. godine, objavio je savezni meteorološki zavod MeteoSuisse.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Ilustracija fiskalizacija računa Netko ipak ima! Evo koliko su Hrvati potrošili u prosincu

Mnoga mjesta na zapadu zemlje nisu vidjela pahuljicu snijega ili kap kiše cijeli mjesec, objavio je MeteoSuisse, napominjući da u Švicarskoj u prosjeku u prosincu padne gotovo 90 mm oborina.

Prosinac 2016. je i treći najsuši mjesec uopće, nakon rujna 1865. i travnja 1893. kada je palo samo 1,7 odnosno 1,1 mm oborina.

Uz to, u švicarskim Alpama zabilježene su neobično visoke temperature za ovo doba godine, pa je tako vrh Jungfrau (3466 m) imao treći najtopliji prosinac otkako se vode mjerenja.

Meteorolozi nisu objasnili ovako neobično suh i topao prosinac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene