Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođen u 19. stoljeću

Najstariji čovjek na svijetu proslavio 115. godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanac Jiroemon Kimura, najstariji čovjek na svijetu, proslavio je danas svoj 115. rođendan.

Kimura je rođen 19. travnja 1897. godine i nedvojbeno je jedan od jedan od trojice najstarijih ljudi ikad. Imao je 6 godina kada su braća Wright poletjela u prvom zrakoplovu, već 64-godine kada je Jurij Gagarin prvi put poletio u svemir te 93 godine kada je došao World Wide Web.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

>> Prešli stotu, a svaki dan idu na posao!

Kimura slovi kao najstariji na svijetu prema Grupi za gerontološka istraživanja, internacionalnom tijelu koje je se bavi istraživanjem dugovječnosti.

U njegovu domu u Kyotu zahvalio jesvim gostima, medijima i obitelji koja mu se pridružila na proslavi rođendana. 'Počašćen sam', kazao je lokalnim reporterima. 'Ne znam točno... Možda je to zbog sunca. Uvijek gledam u nebo, takav sam', dodao je kada su ga pitali čemu može zahvaliti na tako dugom životu.

Kimura has 14 unučadi, 25 praunučadi i 13 prapraunučadi od kojih najmlađi ima 11 mjeseci.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene