Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što piše na upozorenjima?

Ovo je najopasnija plaža na svijetu: Dokoni turisti ne slute što im sve prijeti iz pijeska i mora

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Dok opušteni i sretni bezbrižno šeću plažom, američki i britanski turisti pojma nemaju što leži ispod pijeska po kojem hodaju ili u obližnjem moru.

Smještena samo nekoliko kilometara od granice sa Sjevernom Korejom, plaža Dongmak na južnokorejskom otoku Ganghwa popularno je odredište stranih turista, ali i lokalnog stanovništva koje želi pobjeći od gradske vreve 60-ak kilometara udaljenog Seula.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vide ih kao opasnost za režim VIDEO Maloljetnici osuđeni zbog gledanja serija: "Ako te uhvate da to gledaš, upucat će te" Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni"

Ljeti ova južnokorejska obala obiluje ljudima koji se sunčaju ili pretražuju pijesak loveći školjke i rakove. Pripadnici američke vojske, kojih je na tom području 37.500, također često navraćaju kad imaju slobodan dan, piše Daily Mail.

Ipak, ovo nije normalno odmaralište na plaži, već možda i najopasnija plaža na svijetu. Unatoč restoranima, vodenim toboganima, čudnim atrakcijama i hordama ljubitelja mora, plaža Dongmak u nezavidnoj je poziciji zbog blizine sjevernokorejske granice.

Naime, Kim Jong Unovi vojnici bacaju razne vrste mina u Žuto more znajući da ih snažne lokalne struje odnose izravno do popularnog turističkog odredišta, uzrokujući maksimalno razaranje.

Do sada se na plaži dogodilo već više od 100 incidenata, a pronađen je i saniran ogroman broj kopnenih mina. Problem postaje puno veći u sezoni monsuna, tijekom srpnja i kolovoza, kada se diže razina mora. Tada mine "putuju" još dalje na jug.

Južnokorejska vojska i policija postavile su znakove s uputama kako prepoznati različite oblike i veličine kopnenih mina. Dodatan oprez potreban je pri lovu na rakove. Ljude upozoravaju da ne diraju naprave te da odmah obavijeste vojsku ili policiju. Ipak, većina bezbrižnih turista ni ne sluti da su u opasnosti, jer su upozorenja napisana na - korejskom.

Fotografije popularne plaže i upozorenja možete pogledati OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene