Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno mnoštva žena i djece

Najnovija bilanca masakra u Pešavaru: 105 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim podacima, u eksploziji automobila bombe, koja se dogodila u četvrtak na tržnici u Pešavaru gdje se u tom trenutku zateklo najviše žena i djece, poginulo je 105 osoba, prenose agencije.

To je nakrvaviji napad s najviše mrtvih od 2007., a dogodio se u trenutku kada je u posjet Pakistanu doputovala američka državna tajnica Hillary Clinton kako bi stanovništvu te zemlje ponudila potporu u borbi protiv Al-Kaide i talibanskih pobunjenika čije se baze nalaze duž granice s Afganistanom. Njezin dolazak u Pakistan nije bio najavljen iz sigurnosnih razloga.

Pročitajte i ovo Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih

>> Pakistan: Bombaški masakr na tržnici, 90 mrtvih

Bomba je ovaj put, za razliku od brojnih prethodnih, čiji su cilj bile baze snaga sigurnosti ili zgrade u kojima su smještene zapadnjačke institucije, bila namijenjena civilnom stanovništvu. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, a svrha bombardiranja središta Pešavara je, ocjenjuju promatrači, podrivanje javne i političke potpore vojnoj ofenzivi pokrenutoj prije tri tjedna protiv militanata. Napadači su, ocjenjuju analitičari, na ovaj način željeli pokazati pakistanskoj vladi da je nesposobna zajamčiti sigurnost stanovništvu. U napadu je ranjeno i više od 200 osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene