Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela udovica

Eliminacija uskoro prijeti i najmoćnijoj ženi IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata pod imenom Bijela udovica, Samantha Lewthwaite, nakon što se pridružila ISIS-ovoj skupini u Somaliji Al Shabaab isplanirala je ubojstva više od 400 ljudi.

Pretpostavlja se da je britanska džihadistica isplanirala nebrojeno mnogo napada među kojima i onaj prošlog mjeseca na Sveučilištu na sjeveru Kenije u kojem je pogunulo 148 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavijena velom tajne Pojavio se i prvi pravi 'misterij' u Islamskoj državi! Slika nije dostupna Majka četvero djece BIJELA UDOVICA opet u akciji, traže je agenti najmoćnijih zemalja

Samantha Lewthwaite, supruga jednog od četvorice bombaša koji su izveli napad 7. srpnja 2005 u središtu Londona u kojem je od posljedica bombi u vlakovima i autobusima poginulo 52 civila, nevjerojatno se brzo popela na džihadističkoj ljestvici moći. Sada je iznimno bliska s vođom somalskih džihadista, Ahmadom Umarom.

Fotografije koje mnogima lede krv u žilama potvrdile su: ISIS je već u Europi

Somalske vlasti tvrde da se upravo ona nalazi iza napada autobombi i samoubilačkih pohoda islamskih boraca u Somaliji i Keniji, kao i iza organiziranog regrutiranja djece u redove džihadista.

U intervjuu za Daily Mail, somalski protuteroristički časnik kazao je da je Samantha, inače majka četvero djece, 'zla te iznimno lukava osoba' koja je vrlo brzo napredovala na ljestvici moći nakon što je velik broj vođa Al Sabaaba poginuo u napadima dronova.

Vlasti također napominju kako su zabilježili slučajeve u kojima ova 31-godišnjakinja nudu 300 funti siromašnim obiteljima u zamjenu da daju svoju djecu da posluže kao nositelji bombi, da postanu bombaši samoubojice.

"Spremni smo za njezino uhićenje i za dodatne zračne napade na područje u kojem vjerujemo da se nalazi. Uvjereni smo da ćemo je naposlijetku uhvatiti", kazao je somalijski časnik.

Za Samanthom Lewthwaite Interpol je još 2013. izdao crveno upozorenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene