Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao ispred glavne tribine

Zrakoplov pao u publiku: Raste broj žrtava, najmanje devet poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbeni zrakoplov iz Drugog svjetskog rata srušio se u petak ispred glavne tribine na aeromitingu u američkom gradu Reno.

Raste broj poginulih u nesreći na aeromitingu u američkoj saveznoj državi Nevadi. Poginulo je najmanje devet osoba, a više od 50 je ozlijeđenih, od kojih je osam osoba još u kritičnom stanju, rekao je lokalni zapovjednik policije Dave Evans. 

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Zrakoplovna nesreća u Nepalu (Foto: AFP) Prasak i plamen Preživjeli opisali kaos nakon udara zrakoplova u tlo: "Nisam mogao izaći jer su mi ruka i noga zapele"

Zrakoplov tipa P-51 Mustang na mitingu Reno Air Races srušio se ispred glavne tribine. Među poginulima je i 74-godišnji pilot Jimmy Leeward.

Za sada se ne zna uzrok pada no pretpostavlja no ima indikacija kako se radi o mehaničkom kvaru. 

Ovo je prvi put da je na Reno Air Racesu poginuo netko od gledatelja, no od 1972. godine na tom je aeromitingu poginulo čak 19 pilota.

P-51 Mustang počeo se serijski proizvoditi 1942. godine, a stručnjaci ga smatraju jednim od najboljih borbenih lovaca Drugog svjetskog rata. Ukupno je proizvedeno više od 16 tisuća primjeraka tih zrakoplova. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene