Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob Mursijevih pristalica i protivnika

Najmanje pet ubijenih na prosvjedima u Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je pet osoba ubijeno u u Aleksandriji u sukobima pristalica i protivnika svrgnutoga predsjednika Mohameda Mursija, objavila je agencija MENA.

U sukobima u Aleksandriji, u Egiptu, ozlijeđeno je još najmanje 72 ljudi, javlja CNN. Prosvjedi su izbili kad su tisuće izašle na ulicu na poziv zapovjednika egipatske vojske generala Abdela Fattaha al-Sisija. On ih je pozvao zbog nereda koji traju od trećesrpanjskoga Mursijeva pada, a na njihovo su okupljanje reagirali Mursijevi pristalice.

Mursi je pod istragom zbog niza prijestupa, među ostalima i zbog ubojstva. Al-Sisi je ljude pozvao da mu iskažu potporu izlaskom na ulice, a u brojnim su gradovima Mursijevi pristalice organizirali protuprosvjede kojima traže njegov povratak na vlast.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat na ulicama Novi krvavi sukobi u Egiptu, najmanje 50 smrtno stradalih Slika nije dostupna Ubijeno više od 750 ljudi Egipat u strahu: Poziv na nove prosvjede

>> Mursi optužen za ubojstva, otmice i urotu s Hamasom

Očevidac kaže kako su se tisuće Mursijevih pristalica sukobile s pristalicama vojske, a mnogi su na gomilu bacali kamenje s krovova.

I u gradu Damieti u delti Nila ozlijeđeno je sedmero prosvjednika. U Kairu vojni helikopteri nadlijeću šator s Mursijevim pristalicama. (Hina/D.Š.) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene