Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave i odroni

Najmanje 560 osoba poginulo u Indiji od monsuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 560 osoba izgubilo je život u poplavama i odronima zemlje koje su izazvale monsunske kiše na sjeveru Indije, objavili su dužnosnici koji upozoravaju da bi broj poginulih mogao znatno narasti.

Kuće uz obale Gangesa, najduže i svete indijske rijeke, rušile su se u nabujalu vodu koja je odnosila automobile i kamione. Tisuće vojnika uključene su u veliku operaciju spašavanja a zračne snage helikopterima evakuiraju ljude s kritičnih područja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

>> Indija: U poplavama i odronima zemlje poginulo više od 550 osoba

Oko 33.000 osoba je ovog tjedna spašeno od poplave, a turiste i hodočasnike koji su bili krenuli prema Gangesu posebni vlakovi vraćaju kućama. "Poduzimamo sve što je moguće", rekao je ministar informiranja Manish Tewari. Podignuto je 40 prihvatnih kampova za 10.000 evakuiranih.

Premijer Manmonah Sing obećao je da će iz posebnih fondova isplatiti pomoć od 3.400 dolara za svakog poginulog člana obitelji, 840 dolara za ozlijeđenog te posebnu odštetu za uništene domove.

Monsunske kiše u subotu su bile nešto slabije nego prošlog tjedna ali za početak idućeg tjedna meteorolozi najavljuju nove kiše. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene