451104
451104
451104
451104
451104

Najmanje 500 milijuna Yahoo računa hakirano

  • , 22.09.2016., 22:47
  • Autor:
  • komentara

Američka internetska kompanija Yahoo! je objavila u četvrtak da je 500 milijuna računa njezinih korisnika krajem 2014. hakirala vjerojatno organizacija povezana s nekom državom.

 
 
 
 
Yahoo (Foto: AFP)
Yahoo (Foto: AFP)

Hakeri su ukrali osobne podatke, poput datuma rođenja, imena, elektroničke adrese, brojeva telefona i lozinke, navodi Yahoo! u priopćenju.

Bankovni podaci korisnika nisu zahvaćeni, tvrdi Yahoo! koji navodi da usko surađuje s američkim vlastima nadležnim za cyber-kriminal.

"Istragom nije pronađen niti jedan element koji pokazuje da je ta organizacija trenutačno nazočna u informatičkom sustavu Yahoo!-a", nastavlja se u priopćenju. Tvrtka dodaje da je kontaktirala ugrožene korisnike.

Yahoo ne navodi imena organizacije koju sumnjiči.

Yahoo! je preporučio korisnicima koji nisu mijenjali zaporke od 2014. da to učine što prije.

Korisnici su pozvani da analiziraju svoje račune i utvrde eventualne sumnjive aktivnosti.

Yahoo! također preporučuje korisnicima da ne otvaraju niti učitavaju privitke koji dolaze sa sumnjivih elektroničkih adresa i poziva na oprez pri bilo kakvom traženju osobnih podataka. Yahoo! također podsjeća da su u zadnje vrijeme učestali upadi u informatičke sustave tehnoloških skupina koje izvode organizacije uz podršku država. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se