Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra hara Australijom

Najmanje 25 osoba poginulo u požarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požarima koji su u jugoistočnoj Australiji uništili veći broj kuća, šume i usjeve najmanje je 25 osoba poginulo, a njihov bi broj mogao dostići i 40, rekla je australska policija.

Više od 30 tisuća vatrogasaca pokušavalo je zaustaviti napredovanje najvećeg od desetak požara u australskoj državi Victoriji. Požari su dan ranije poharali najmanje 30.000 hektara šuma, poljoprivrednog zemljišta i naselja. 

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Slika nije dostupna Zemlja zatražila pomoć U šumskim požarima na sjeveru Alžira poginule 42 osobe, među njima i 25 vojnika koji su spašavali stanovništvo

>> VIDEO: Vatra uzela najmanje 14 života

Zamjenik ravnatelja policije države Victoria, Kieran Walshe, je rekao da su istražitelji koji su ušli na opožarena područja potvrdili pogibiju 25 osoba. 'Vjerujemo da će taj broj rasti kako ćemo tijekom jutra dublje ulaziti u opožarena područja', rekao je Walshe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene