Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi od 2013.

Najmanje 19 osoba ubijeno u katoličkoj crkvi u Nigeriji

Crkva u Nigeriji (Foto: AFP)
Crkva u Nigeriji (Foto: AFP) Foto: Afp
Najmanje 19 osoba ubijeno je u utorak nakon što su naoružani muškarci otvorili vatru u crkvi u središnjem pojasu Nigerije, priopćila je policija.

Dva svećenika i 17 vjernika poginuli su kada su naoružani muškarci, za koje se vjeruje da su stočari, u utorak ujutro napali katoličku crkvu u udaljenom selu Benue.

Pročitajte i ovo Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela" Ilustracija 66 ozlijeđenih Rutinska misija pretvorila se u masakr: Vojska dronom gađala naoružane bande, a pogodila selo i ubila 85 ljudi

Glasnogovornik državne policije Terver Akase izjavio je CNN-u kako su napadači, za koje se smatra da su pastiri Fulani, zapalili mnoge domove.

"Stočari su spalili gotovo 50 kuća tijekom napada i opljačkali cijelu zajednicu", rekao je Akase CNN-u. Prema Akaseu, napadači su nekoliko dana prije ovoga napada ubili deset stanovnika toga sela.

Nasilni sukobi između pastira Fulana koji su uglavnom muslimani i poljoprivrednika koji su pretežno kršćani u središnjem dijelu države datiraju do 2013. godine, izvijestili su lokalni mediji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene