Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestalo 12 osoba

VIDEO: Platforma u plamenu, 12 osoba nestalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek se ne zna uzrok eksplozije na naftnoj platformi u Meksičkom zaljevu u kojoj je najmanje 12 osoba nestalo, a sedam je teško ozlijeđeno. Danas su objavljene dramatične snimke gašenja goleme buktinje.

Eksplozija se dogodila u utorak oko 23 sata po lokalnom vremenu, na bušotini pod nazivom Deepwater Horizon, smještenoj 83 km jugoistočno od grada Venicea u Louisiani, rekao je dočasnik obalne straže Mike O'Berry. Požar na platformi gori i u srijedu, dodao je. U vrijeme eksplozije na platformi se nalazilo 126 ljudi, rekao je O'Berry. Obalna straža je priopćila da je poslala helikoptere iz Louisiane i Alabame, kako bi evakuirali posadu platforme i tragali za nestalima. Četiri broda obalne straža također su poslani prema platformi.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno

Nekolicina ljudi je hospitalizirana, uključivo najmanje dvije koje su primljene u pokretni traumatološki centar, izvijestile su američke TV postaje. Tvrtka vlasnik platforme Transocean Ltd. priopćila je da je većina članova posade na sigurnom. 'Velika većina od 126-člane posade je na sigurnom, ali nekim članovima se u ovom trenutku gubi svaki trag', priopćila je ta tvrtka, koja upravlja sa 140 bušačkih platforma u svijetu. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene