Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje stanovništvu

Najjači tajfun u posljednjih 40 godina popodne stiže u južnu Kinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajfun stiže sa Filipina gdje je odnio 54 života.

Južna Kina priprema se za dolazak tajfuna koji je već odnio najmanje 54 života na Filipinima i vlada je naredila mjere zaštite stanovništva od razornih posljednica te snažne oluje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najsnažniji ovogodišnji tajfun VIDEO Stravične posljedice razornog tajfuna koji je odnio stotine života: Dijelovi Filipina potpuno uništeni, strahuje se zbog nestanka zaliha hrane Slika nije dostupna Stravične posljedice VIDEO Najsnažiji tajfun ove godine poharao Filipine: Raste broj poginulih, uspoređuju ga sa supertajnufom koji je odnio 6300 života

Očekuje se da će tajfun Rammasun s vjetrovima koji pušu brzinom do 180 kilometara na sat pogoditi Kinu između dviju pokrajina Hainana i Guangdonga u petak poslijepodne, prioćila je nacionalna meteorološka služba.

Ovaj tajfun, najsnažniji koji će pogoditi pokrajinu Hainan u posljednjih 40 godina, također donosi obilne kiše, javlja agencija Xinhua.

VIDEO Tajfun pogodio Filipine: Srušena stabla blokirala ceste, prijete odroni

Valovi bi mogli biti visoki do 13 metara u sjevernim dijelovima Južnog kineskog mora pa je stanovništvo upozoreno da se ne približava obalnim područjima.

Vlasti u Hainanu su naredile ribarima da se vrate u luke, a mnogi letovi su otkazani i željeznički promet je zaustavljen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene