Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema izboru Britanaca

Najgori turisti na svijetu su - Rusi?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razmetljivi i glasni, psuju i podriguju, guraju se preko reda i kradu ležaljke, pojeli bi i rođenu majku a obučeni su - koma! Tako barem glase rezultati ovogodišnje ankete provedene na više od 1.000 Britanaca koji su ljetne praznike proveli u inozemstvu i kao najgore turiste izabrali Ruse.

Rezultati ankete objavljeni su na britanskom portalu Real Holiday Reports, a Rusi su nakon dugo godina s prvog mjesta skinuli Nijemce. Ruski turisti Britance su ovog ljeta nervirali 'nepristojnim i napadnim ponašanjem'. Britanci koji su ljetne praznike proveli u Španjolskoj, Francuskoj, Cipru, Malti, Italiji, Turskoj, Grškoj i Portugalu na račun Rusa napisali su svakakve opaske.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Slika nije dostupna Nakon najave izolacije Britanci pohrlili na letove prema domovini: British Airways uveo dodatnu liniju, ostale rasprodane

- skrivaju hotelske ležaljke za sunčanje po sobama kako bi bili sigurni da će ujutro imati slobodno mjesto kraj bazena

- pojedu skoro sve što vide a ono što ne mogu trpaju u vrećice da imaju za kasnije

- razmeću se novcem i doslovce mašu njime dok maltretiraju hotelsko osoblje da stalno moraju biti tu negdje u slučaju ako im nešto zatreba

- stalno podriguju i prostače u javnosti, najviše pored hotelskih bazena i u barovima

- oblače se kao svrake, uglavnom su u trenirkama uz obavezan dodatak hrpetine zlata

- guraju se preko reda bilo da su u restoranu ili nekoj trgovini

Ne znaju kako se ponašati

Stručnjak za godišnje odmore Gary Hewitt, koji je i glavni urednik na internetskoj stranici Real Holiday Reports, kaže kako su ove godine 'preplavljeni pritužbama na račun Rusa. 'Da budem iskren, kada smo započeli s anketom, očekivali smo uobičajene pritužbe na račun njemačkih turista kako i svake godine. No, ostali smo iznenađeni. Čini se kako su mnogi Rusi prvi put otkako je Rusija postala 'bogata' zemlja krenuli na godišnje izvan zemlje i jednostavno ne znaju kako se ponašati', kazao je Hewitt.  

U posljednjih 10 godina broj Rusa koji odlaze na odmor izvan zemlje prilično je porastao. 1995. je ta brojka bila dva milijuna, a ove je godine zemlju radi odmora napustilo čak osam milijuna Rusa. U anketi za izbor najgorih turista do sada je sudjelovalo više od 1.000 osoba, od kojih je više od trećine glasalo za Ruse. No, nisu daleko ni Nijemci s oko 30 posto, sami Britanci sakupili su 10 posto glasova, Francuzi također 10, a Nizozemci 5 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene