Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj u strahu

Ovo je pauk koji širi strah i trepet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada obitelj živi u strahu od invazije otrovnih pauka koji napadaju.

Ultra agresivan pauk Tegenaria agrestis ugrizao je za ruku, Liama Forrestera nakon čega je dobio infekciju koja se liječi tri mjeseca, piše Daily Star.

Njegova supruga Kirsty Garland bila je uplašena kada je pronašla veći broj paukova u njihovom domu u Velikoj Britaniji. Kaže da će se možda morati iseliti i otići živjeti kod rođaka.

Kirsty je otkrila gnijezdo paukova prije dva tjedna kada je otvorila vrata potkrovlja, a horda nepozvanih i opasnih gostiju izjurila je van.

Od tada je ulovila i usmrtila oko 30 paukova žednih krvi, ali novi stalno dolaze. Ove životinjice imaju 7 centimetra duge, dlakave noge.

Naručila banane, a ono što je našla u kutiji neugodno ju je iznenadilo!

Invazija nepoželjnih gostiju u britanskom gradu Bristol događa se zbog toplog ljeta i hladnijeg rujna koji ih je 'potjerao' u toplije objekte.

'To su grozna i zla stvorenja. Prošlog tjedna sam jednog pronašla u kadi, a kada sam na njega stavila staklenu čašu, njegove su duge noge zauzele cijeli prostor čaše. Ne čine se uplašeni niti bježe od nas, već upravo suprotno, kreću se prema nama, veoma agresivno', ispričala je Kirsty.

'Kada ih stjeramo u kut, podignu svoje noge. Tijelo im je prilično normalne veličine, ali njihove noge su veličine ruke', dodaje Kirsty.
Liam nije osjetio kada ga je pauk ugrizao, ali otrov je brzo uzrokovao nekrozu na koži, pa je na ruci, na mjestu ugriza ostao ožiljak.

'Ako ih se ne možemo riješiti, želim se iseliti jer imam djecu i ne želim da ih pauci grizu', kaže Kirsty.

Pauci Tegenaria agrestis, izgledaju poput običnih kućnih paukova, ali su veći i imaju deblje dlakave noge.

Stručnjak za paukove Adam Hart sa Sveučilišta u Gloucestershireu, kaže da je došlo do porasta broja većih paukova ove godine, ali apelira na javnost da ostanu smireni. 'Većina ugriza postaje neugodna jer se osoba o njima nedovoljno brine. Zbog toga lako dođe do infekcije, a ne zbog otrova', kaže Hart.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene