Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najezda krvopija

Šišmiši vampiri ubili četvero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruansko ministarstvo zdravstva muku muči s najezdom šišmiša vampira, koji prenose bjesnoću i koji su dosad napali i izgrizli 500 osoba.

Opaki šišmiši haraju u zabačenoj regiji pored rijeke Amazone, a čak je četvero djece i umrlo od posljedica ugriza letećih krvopija, piše BBC. Zdravstveni radnici cijepili su 500-injak ljudi, koje su napali šišmiši, a kao uzrok najezde, neki stručnjaci navode navode masovno uništavanje amazonske šume.

Pročitajte i ovo Žaba krastača Jezivi prizori u Australiji Najezda otrovnih žaba podigla stanovnike na noge, službe su bespomoćne: "Ako ih vidite, koristite ove metode usmrćivanja" Ljudski ostaci okrutne metode Željezni lokot na nozi, srp na vratu... Ovako su srednjovjekovni Poljaci pokapali "vampire"

Najviše problema sa šišmišima imaju stanovnici Urakusa na sjeveroistoku peruanske amazonske regije, blizu granice s Ekvadorom. Lokalno stanovništvo obratilo se za pomoć vlastima, nakon što nije moglo objasniti od čega im umiru djeca koju su ugrizli šišmiši vampiri. Iako je većina stanovništva primila cjepivo, neki su odbili cijepiti se.

Ova vrsta šišmiša preferira stoku kao izvor hrane, odnosno krvi, ali skloni su napadati i ljude, ukoliko im se prirodno stanište ugrozi ili uništi, kao što je to slučaj u amazonskoj regiji. Lokalno stanovništvo vjeruje kako su napade krvopija uzrokovale niske temperature u peruanskoj Amazoni u posljednjih nekoliko godina.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene