Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Zbog pritiska napustila školu

Najbolju učenicu optužili za 'krađu mozgova'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja učenica jedne srednje škole u Gani je bila prisiljena napustiti školu i pobjeći u izbjeglički kamp za žene optužene da su vračare nakon što su je kolege iz škole optužili da je 'nemoguće inteligentna'.

Prema pisanju lokalnih medija ministrica za žene i djecu Hajia Hawawu Boya Gariba intervenirala je nakon što su 17-godišnjakinju kolege u razredu optužili da je 'krala mozgove drugih učenika' kako bi dobila bolje ocjene.

Pročitajte i ovo Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

>> Odrubili joj glavu zbog vračanja i čarobnjaštva

Tinejdžerica koja je u školi imala samo petice u strahu za svoj život pobjegla je u Gambagu, kamp za vještice na sjeveru Gane. Nakon intervencije ministrice, koji su lokalnoj zajednici objasnili da je djevojčica jednostavno pametna, puštena je kući i Uskrs će provesti sa svojim roditeljima. 

Njezin slučaj je privukao toliku medijsku pažnju da je jedna akademija u glavnom gradu Accri objavila da traže sredstva kako bi joj ponudili školarinu.  

Iako je službeno stajalište vlade da vještice ne postoje, u Gani ima čak 16 izbjegličkih kampova u kojima vještice mogu potražiti utočište. Diljem Afrike žene se i dalje zatvaraju pod sumnjom da su vještice. 2010. godine stotine žena u Liberiji su još bile iza rešetaka zbog optužbi za vračanje. U Malawiju, 45 osoba je 2011. zatvoreno zbog vračanja, unatoč postojanju akta koji su još prije 100 godina naslijedili od Velike britanije, a u kojem se poriče postojanje tog fenomena.

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene