Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ispitivanja

Najbogatiji Slovenac pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik slovenskog trgovačkog lanca 'Tuš', najbogatiji Slovenac Mirko Tuš, pušten je i za njega nije zatražen pritvor nakon što je u ispitivan u policiji.

Istraga vezana za trgovački lanac 'Tuš' nastavlja se, a usredotočena je na sumnje o davanju mita za dozvolu za mobilnu telefoniju, navode slovenski mediji pozivajući se na izvore bliske istrazi. Tvrtka je u međuvremenu priopćila da normalno posluje.
Slovenska policija potvrdila je u srijedu da je započela opsežnu kriminalističku istragu o poslovanju poduzeća 'Tuš'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europski uhidbeni nalog Na hrvatskom graničnom prijelazu pao Slovenac kojeg norveški sud traži zbog ubojstva Hitna pomoć (Foto: Dnevnik.hr) nije mu bilo spasa Slovenac (67) preminuo na porečkom triatlonu u moru kod Zelene lagune

>> Policija privela najbogatijeg Slovenca

Slovenski mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, javili su kako je istraga usredotočena na sumnje o tome kako je to poduzeće, u vlasništvu tajkuna iz Celja Mirka Tuša, prije nekoliko godina bez javnog natječaja steklo licencu za mobilnu telefoniju te tako svoj spektar svojih poslovnih aktivnosti raširilo i na telekomunikacije.

Vrijednost imovine Mirka Tuša lani je procijenjena na 196 milijuna eura, a zadnjih ju je godina znatno smanjila gospodarska kriza i teškoće u servisiranju velikih kreditnih obveza iz vremena najveće ekspanzije lanca 'Tuš'. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene